Metro Los Angeles State of Agency Adres Hoogtepunten voor een uitgebreid transitsysteem

Advertisement

Metro Los Angeles State

Andere verbeteringen zijn onder meer misdaadvermindering, zichtbare aanwezigheid van personeel en stoelen van vinyl

Door Dolores Quintana

Advertisement

Tijdens de toespraak van Metro Los Angeles State of Agency op maandag onthulde Metro verschillende belangrijke prestaties en ambitieuze plannen om het openbaar vervoer in de regio verder te verbeteren. De aankondiging was een reactie op talloze verzoeken van de gemeenschap en toonde het werk van Metro om de woon-werkervaring te verbeteren.

Een van de meest in het oog springende prestaties die tijdens de toespraak naar voren kwamen, was de volledige vervanging van stoffen stoelen in bussen en treinen door vinyl stoelen. Deze upgrade is gericht op het verbeteren van de duurzaamheid en het onderhoudsgemak, waardoor de reis voor passagiers aangenamer wordt. Terwijl sommige commentaren op sociale media verklaarden dat ze met de oude stoffen stoelen in treinen of bussen hadden gereden, vroeg een vertegenwoordiger van Metro op sociale media de commentatoren om meer informatie.

De visie van Metro om het openbaar vervoer in Los Angeles nog beter te maken omvat een nog uitgebreider vervoersnetwerk tegen 2028. De ambitieuze plannen omvatten de toevoeging van 210 kilometer spoor, 120 kilometer Bus Rapid Transit (BRT)-rijstroken en 160 kilometer voorrangsstroken voor bussen.

Om de bezorgdheid over de openbare veiligheid aan te pakken, benadrukte Stephanie Wiggins, CEO van Metro, de toegenomen zichtbare aanwezigheid van personeel op het spoorwegsysteem om ervoor te zorgen dat het systeem wordt gebruikt voor het beoogde doel: doorvoer. Deze verbeterde aanwezigheid heeft positieve resultaten opgeleverd, waarbij de totale criminaliteit in mei een opmerkelijke daling van 53% op het spoorwegsysteem en een daling van 13% op bussen te zien gaf.

Volgens Metro hebben reizigers ook hun tevredenheid over de service uitgesproken, wat blijkt uit een afname van het aantal klachten van klanten. Bovendien is het geldige gebruik van TAP (Transit Access Pass) gestegen, wat aantoont dat er beter wordt voldaan aan de regels voor het betalen van tarieven. Incidenten rond rondhangen en verboden terrein zijn ook afgenomen, wat bijdraagt ​​aan een veiligere en comfortabelere woon-werkomgeving.

Metro’s inspanningen om de openbare veiligheid te verbeteren, hebben lof en steun gekregen van de belangrijkste belanghebbenden. Uittredend bestuursvoorzitter Ara Najarian, nieuwe bestuursvoorzitter burgemeester Karen Bass en supervisor Janice Hahn verwoordden allemaal hun gedeelde prioriteiten tijdens de toespraak:

  1. Verbetering van de openbare veiligheid: het waarborgen van een veilige omgeving voor alle passagiers blijft een topprioriteit, met maatregelen om misdaad te bestrijden en passagiers te beschermen.
  2. De niet-gehuisvesten verbinden met hulpbronnen: Metro streeft ernaar nauw samen te werken met maatschappelijke organisaties om ondersteuning en middelen te bieden aan de niet-gehuisveste bevolking binnen het doorvoersysteem.
  3. Transitgerichte huisvesting aanmoedigen: Metro heeft tot doel de bouw van woningbouwprojecten in de buurt van transitstations te bevorderen en te vergemakkelijken, waardoor een duurzamere en transitvriendelijkere levensstijl wordt aangemoedigd.
  4. Toegankelijkheid van universeel openbaar vervoer: Metro voorziet in het creëren van een systeem van openbaar vervoer dat voorziet in de uiteenlopende behoeften van alle inwoners, en zorgt voor een eerlijke toegang tot vervoersdiensten.

Share this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *