Ontwikkelaar plant kantoorgebouw van 47.800 vierkante meter in Santa Monica

Advertisement

Het kantoorgebouw met twee verdiepingen wordt prominent gelegen langs de snelweg 10

BKNM, een in Santa Monica gevestigde ontwikkelaar onder leiding van Ben Vandebunt, heeft voorstellen ingediend voor de bouw van een kantoorgebouw van 47.800 vierkante meter, zoals gerapporteerd door Urbanize Los Angeles. De geplande ontwikkeling zal worden gesitueerd op de adressen 3402 West Pico Boulevard en 2337 Centinela Avenue, waarbij het gebouw bedoeld is ter vervanging van een bestaande parkeerplaats.

Ontworpen in de moderne stijl van het midden van de eeuw, zal het twee verdiepingen tellende kantoorgebouw een prominente plaats krijgen langs de 10 Freeway, grenzend aan een drie verdiepingen tellend gebouw van 44.800 vierkante meter dat vroeger dienst deed als het hoofdkantoor van The Recording Academy, bekend van het hosten van de Grammy Awards. De nieuwe V-vormige structuur, genaamd “Pico Green”, zal bogen op een uitgestrekte binnenplaats verfraaid met 40 nieuwe bomen.

Advertisement

Ontworpen door ShubinDonaldson, gevestigd in Culver City, zullen de kantoren worden gebouwd met behulp van “hybrid massed timber” en zullen ze voorzien zijn van kamerhoge ramen met traliewerk. Om aan de behoeften van het gebouw te voldoen, komt er een ondergrondse parkeergarage van drie niveaus met plaats voor 242 auto’s en 30 fietsen.

Share this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *